Dag 60: 1167.0 -> 119.4 (Sierra City)

29 juni 2018 - Sierra City, Verenigde Staten

Gisteren met Bill en Audio gekampeerd. Bill vertelde dat herten soms je kamp in komen, niet om je eten op te eten, maar om de handvaten van je hiking poles te likken voor het zout dat zich daarop cumuleert door het continu zweten.
Rond 12 uur al 17 mijl gelopen. Dat betekende dat we nog slechts 11 mijl moesten lopen na de lunch om op de highway te komen naar Sierra City. Na een extra 1,5 mijl te hebben gelopen langs de highway kwamen we rond 17:00  aan in Sierra City. Het betreft een klein, oud mijnwerkersdorpje met opvallende veel Amerikaanse vlaggen. In het stadje ontmoetten we Sassy en Karen. Savonds besloten we met zijn 5’en naar het lokale restaurant te gaan. Nadat Sassy haar steak had teruggestuurd omdat ze hem blue rare had besteld en de steak die ze kreeg well done was, ontstond er een conflict tussen ons en de eigenaar. De beste man dacht dat we hem aan het belazeren waren omdat de serveerster de steak op verzoek had laten staan (weggooien is zonde) en aan bill had gegeven. Hij dacht dat de 5 zwervers die in zijn restaurant zaten erop uit waren om 2 steaks voor de prijs van 1 te krijgen. Na de situatie haarfijn te hebben uitgelegd, vroegen we of de eigenaar de well-done steak, waar de hele discussie om was begonnen, aan de kok kon geven. Wij voelden ons er niet goed bij om de extra steak alsnog op te eten.
‘S avonds bij de lokale kerk geslapen.