Dag 19: 394.1 -> 419.0
19 mei 2018 - Acton, California, Verenigde Staten
‘S ochtends vroeg vertrokken. Een familievriend van Paul genaamd Dana zou ons ophalen op een parkeerplaats (403 mijl) naast de trail zo’n 9 mijl van de plek waar we gekampeerd hadden.
Toen we daar na circa 3 uur hiken aankwamen, kwam Dana precies op dat moment aanrijden. Perfecte timing. Dana zou ons naar Newcomb’s Ranch Restaurant brengen. Maar voor we daadwerkelijk vertrokken liet hij ons het assortiment aan eten en drinken zien dat hij voor ons had meegenomen. Zelfgemaakte koekjes, aardbeien, sugar snap erwten, frisdrank, luxe kazen, worst.
Terwijl we aan het genieten waren van deze onderbreking van het dagelijks leed, kwam er een andere hiker op de auto toegelopen. Hij dacht dat Dana een trailangel was en begon ook mee te delen in de vreugde. We hebben de hiker in kwestie maar niets verteld. Hij leek al het lekkers ook veel te veel te waarderen.
Newcomb’s bleek een soort bikercafe te zijn. Waar iedereen zijn (en heel soms haar) motor te show had staan. Tevens stonden er een paar hele gave auto’s waar ik mee kon poseren. We waren vrij vroeg klaar met lopen. Al om 16:30 waren we bij het brandweerstation waar we hadden gepland om te stoppen. Toen we daar aankwamen kregen we te horen dat je daar pizza en bier kon bestellen van een lokale pizzeria. De verleiding was groot maar door een overdosis aan wilskracht en geen bereik op onze mobiel, overwonnen we onze oerdrifften. Terwijl we aan een van de picknicktafels gingen zitten, zagen we een enorme ratelslang (de grootste tot nu toe).
Aangezien we zo vroeg klaar waren met lopen had ik eindelijk tijd om iets anders te doen dan mijn 3 hoofdbzigheden hier: eten, lopen en slapen. Reis naar het einde van de nacht weer opgepakt.