Dag 18: 367.2 -> 394.1

18 mei 2018 - Mount Baden-Powell, Verenigde Staten

Hele zware dag vandaag. We begonnen met veel downhill wat juist makkelijk was. Tot we bij Mountain Baden-Powell aankwamen. Circa 2500 feet gestegen in 4 mijl. Minder zwaar dan The Acorn Trail, maar nog steeds heel zwaar. Vooral in combinatie met de 27/28 mijl die we vandaag hebben gelopen.
Vandaag haddden we onwijs mooie uitzichten. Heel gaaf hoe de wolken over de bergen heen komen. Lijkt op golven die breken in de branding van de zee. Op andere punten, hogerop, keek ik uit op een zee van wolken. Een oneindig lijkend wit, dat hier en daar wordt doorbroken door een bergtop die door het oppervlak breekt en doet denken aan rotsformaties in zee. Ik mis alleen nog het beeld van de Titanic. Door het vele stijgen en dalen van de afgelopen dagen begon mijn linker knie te zeuren. Proberen om wat rustiger aan te doen, de stakker moet nog lang mee. Een minimum van nog zo’n 100 dagen, daarna mag de kunststof vervanger erin.
Vanwege een beschermde kikkersoort mochten we een deel van de PCT niet betreden en werden we geforceerd om een detour te nemen van zo’n 4 mijl, waarvan 2 mijl langs de highway. Jammer genoeg worden de PCT-hikers hier niet met beschermd...
Als afsluiter van de dag wel nog 2 babyratelslangen gezien. Het verhaal gaat dat de baby’s gevaarlijker zijn dan de volwassen variant aangezien de baby’s niet getraind zijn in hoeveel gif ze moeten inspuiten wanneer ze bijten en daarom veel meer inspuiten dan strikr noodzakelijk.

1. Jan:
    2 juni 2018
    Man, wat zie je er happy uit!