Dag 78: 1590.8 -> 1599.7 (Etna)

17 juli 2018 - Etna, Verenigde Staten

Met een lichte kater van de koorts van gister werd ik iets later wakker dan normaal, en gaf ik mezelf ‘s ochtends ruim de tijd voor mijn ochtendroutine. Wakker worden... gasbrander aan voor warmwater... terwijl het water richting kookpunt gaat zoveel mogelijk slaapspullen opruimen... water kookt... oploskoffie, roeren, drinken... een aanlokkelijk bosje of omgevallen boom opzoeken... poptart verorberen... tas inpakken... tanden poetsen... lopen...
Om 06:30 vertrok ik richting de highway naar Etna.
Een paar mijl voor de highway kwam Seabiscuit in hoog tempo vanachter aangelopen. Typische town legs. Ik volgde zijn loopcadans, en samen liepen we in hoog tempo naar de snelweg. Seabiscuit is net als Spiceman 35. Spiceman plaagt Seabiscuit door hem ‘Uncle’ te noemen. Zo jong als Spiceman er voor een 35-jarige uitziet (Spiceman lijkt een paar jaar ouder dan ik), zo oud ziet Seabiscuit eruit. Met zijn Salt and Pepper haarkleur lijkt hij de 50 reeds te zijn gepasseerd.
Hoewel het verkeer op de highway naar Etna, volgens Guthooks,(ons navigatiesysteem waar andere hikers commentaar kunnen achterlaten) zeer spaars is, kregen we binnen 5 minuten een lift. Onze chauffeur was tevens de eerste die langs kwam rijden. Jackpot!
Na een ontbijt, koffie en ijs namen CB, Seabiscuit en ik een hotel.
CB en Seabiscuit sliepen in het bed en ik sliep op mijn matje. Op de grond. Een bed slaapt een stuk minder comfortabel als je de grond gewend bent.