Dag 3: mijl 59.7 -> mijl 77.3 (Julian)
3 mei 2018 - Julian, California, Verenigde Staten
Zware dag vandaag. Vandaag liep Joel ‘legolas’ met ons mee. Louis en Baxter zijn tegelijkertijd met hem begonnen omdat ze alledrie werden gebracht door dezelfde trail-angel. Trail-angels zijn mensen vrijwillig ervoor zorgen dat hikers genoeg water, eten en bier hebben. Ze geven lifts en je kan je tent bij ze in de achtertuin zetten. Ze verzorgen watercaches - extra routepunten waar je water kan bevoorraden-
Vanmiddag hebben we twee Hike-wijsheden bedacht:
-Ignorance is a blister
-Better chafe than sorry
De woestijn hier heeft heel veel mooie bloemen. Joel zijn commentaar: ‘It’s fascinating how something so beautiful is able to grow and flourish in such a baren wasteland.’
Vandaag was de eerste echte hete woestijndag. Gelukkig was er op het einde bij scissors crossing een water cache. We hebben vanaf de crossing een hitch kunnen krijgen naar Julian. Omdat het een pick-up-truck was had ik de mogelijkheid om een openluchthitch te nemen. Gedaan natuurlijk.
In Julian gratis appeltaart + vanille-ijs + limonade gekregen omdat we de PCT lopen. Koffietje erbij genomen. Refill is hier dus een ding.
Van Pauls vriendin nog pizza gekregen. Zij heeft ons ook teruggebracht naar de trail. 6 mensen en 5 backpacks in een toyota corola. Meest oncomfortabele rit ooit.

We lezen je verhalen mee, super leuk! En leerzaam: nooit geweten dat er trial-angels zijn :)
Veel succes en plezier! Groetjes, Freek, Angelique, Lisa en Sanne.
Liefs Evelien van der Vlies