Dag 1 Morena -> Mount Laguna
1 mei 2018 - Lake Morena County Park, Verenigde Staten
Dag begon zeer moeizaam. Veel pijntjes en ook een oude blessure van mijn musculus flexor hallucis longus die ik begon te voelen.
(http://lmgtfy.com/?q=musculus+flexor+hallucis+longus)
Met zijn 4'en gehiked. Eigenlijk vooral in mijn eentje omdat Paul, Louis en Beckster een soort superhikers blijken te zijn. Val met mijn 75kg en 1,85m sowieso een beetje buiten het gemiddelde van 100kg en 1,95m.
Bovendien zijn ze alledrie zeer goed voorbereid. Als ik me zou moeten voorstellen welke hikers de grootste kans maken om de volle 2650 mijl naar Canada af te leggen dan denk ik dat mijn drie metgezellen daar onder vallen. Echter, zelfs de meest doorgewinterde hikers haken soms af.
Hoewel mijn tempo onder dat van hun ligt, kwam ik ze toch telkens weer tegen omdat ze frequenter pauzeerde.
Halverwege de dag kwamen we langs een bord dat zei:
Safety Hazard
Unexploded Military Ordinance in This Area.
Stay On Roads and Trails
If found SDO Not Touch or Approach
Note Location and Call 911
Juist, mijnen.
In de namiddag begon het te regenen, en 's avonds op de Lake Morena Campgrounds - waar we jammer genoeg geforceerd waren om te kamperen aangezien we nergens in de boonies mochten kamperen - vroor en sneeuwe het zelfs. IN DE WOESTIJN. Raar klimaat hier.
Voordeel van het kamperen op de camping was dat ik mijn voeten in de gootsteen van het faciliteitenhuisje kon wassen. Werd echter betrapt door de groundskeeper die het niet zo grappig vond.
Dag geeindigd met een Julian's strong cider. Mmmmmm.